:: Aktuális híreink

2017.06.18

Jubileumi évkönyv a negyedszázados évfordulóra



Jubileumi évkönyv kiadásával ünnepelte a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club  megalakulásának negyedszázados évfordulóját.

 

Az ünnepi megemlékezésen Balaicz Zoltán  Zalaegerszeg polgármestere ajánlotta a sportegyesület saját kiadásában megjelent 407 oldalas könyvet.

Az ízléses művet Szakály István  ügyvezető igazgató szerkesztette és Bella Attila  technikai vezető fotói színesítik.

Az atlétikai klub 1992. április 14-én 23 alapító taggal jött létre.

A sportegyesület versenyzői azóta 5 olimpián, 1 paralimpián , számos világ és Európa bajnokságon ,Európa kupán  képviselték Magyarországot.

A 23 alapító tagból ma is tízen aktívak.

A könyvben 3x25 riport, hozzászólás, emlék olvasható az egyesület egykori bajnokaitól, szakembereitől az elnökség és a támogatók részéről.

A ZAC 1993-tól 2005. március 18-ig Royal Sped ZAC,  majd ezen időponttól napjainkig Zalaszám ZAC  néven ma is ontja a tehetségeket.

A 16 edző évente több, mint 300 fiatallal foglalkozik. A mindenkori elnökség tagjai a közélet és a gazdasági élet potentátjai,

akik biztosítják a napi munka és a versenyzés biztos hátterét.

Korábban már megjelent a klub életéről a 10. és a 20. évfordulóra is egy-egy vaskos kötet, melyekben szerepelnek az egyesület statisztikai adatai, a sportolók és a támogatók fotói is.

A legérdekesebb adat talán az, hogy a trilógiában összesen 320 /!/ szponzort bír maga mögött Zalaegerszeg egyik legnagyobb civil szervezete.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester és dr. Szász Péter, a névadó Zalaszám Informatika Kft. cégtulajdonosa, a klub társelnöke további támogatásról biztosította az elnököt - Kámán Vilmost - és az egyesület tagságát.

A Magyar Atlétikai Szövetség az utánpótlás nevelés és műhelymunka támogatását idén a zalaegerszegi rekortán pálya felújításával és bővítésével fejeli meg.

A szeptember közepén várható pályaavatóra a Zalaszám ZAC emlékplakettet szándékozik kiadni.


Vissza