:: Aktuális híreink

2017.05.02

KÉT REPÜLŐJEGYET NYERTEK A JUNIOR EB-re!!!



A hosszú hétvégén ismét a szélrózsa minden irányába elutaztak a Zalaszám ZAC atlétái. Csóti Jusztina Cipruson edzőtáborozik,Szűcs Valdó Barcelonában készül, Veiland Violetta pedig az Európa bajnok Márton Anitával Montenegróban edz . Ezen utóbbi helyszínen,nevezetesen Drazsevinán nemzetközi versenyen is rajthoz állt a két magyar hölgy. Anita a világ ez évi legjobb teljesíményével győzött súlylökésben. Violetta a jó hangulat láttán felszabadultan, új egyéni csúccsal áttörve a 15 m-es bűvös határt-ezüstérmet nyert. A pontos teljesítmény: 15,07 m! Violetta egyúttal teljesítette a junior Európa bajnokság kiküldetési szintjét is.

A Zalaszám ZAC dobó szakága másik fele Szombathelyen a Savaria Kupa szuper liga versenyen "szórta" az egyéni csúcsokat a dobókörből. Közülük is Takács Dóra válogatott diszkoszvető teljesítménye kívánkozik az élre. Dórika a felnőttek között - junior létére- dobogóra tudott állni versenyszámában,de csak azért, mert 48,03 m-es remek egyéni csúcsával egyúttal megváltotta a repülőjegyet a junior Európa bajnokságra is. Ezen a versenyen Takács Dóra súlylökésben és diszkoszvetésben megnyerte a junior szuper liga versenyt. Vekas Martin egy ezüst és egy bronzérmet nyert a két dobószámban. Az ifi Zsoldos Viki 11,74 m-rel megnyerte a súlylökést. Míg Veiland Fanni a serdülők szuper liga versenyében bronzérmes lett súlylökésben. / Takács fotót/

Budapesten a 10 000 m-es OB kereteében megrendezett junior szuper liga versenyen Ott Benjamin ,a Zalaszám ZAC remek középtávfutója 3;55,45 perces kiváló teljesítménnyel aranyérmet nyert!

Dienes Mátyás / Zalaszám ZAC/ tagja lett az Olimpiai Reménységek Versenyén rajthoz álló magyar válogatottnak. A 16 éves fiatal ember 100 és 200 m-en képviseli szép hazánkat.

A jól induló szabadtéri versenyszezon láttán rákérdeztünk a Zalaszám ZAC menedzserére. "Nagyon boldog vagyok, és az eredményeken látszik is, hogy jól sikerülhetett a téli felkészülés. Vakon bízom élsportolóinkban és edzőikben. Nevezetesen Bognár Szabolcs dobó, Góczán István középtávfutó és Kámán Ferenc rövidtávfutó edzőben. Csak bírjuk anyagilag ezen remek emberek és teljesítmények anyagi hátterének biztosítását!"


Vissza